"egy szív, egy dobbanás"

#CSAKABÉKÉS

3. Forduló – Másfél negyedig bírtuk…

A jó játékkal megnyert első negyedet követően teljesen megváltozott a játék képe. Rengeteg rossz döntést hoztunk, sok üres dobást hibáztunk, sem támadásban, sem pedig védekezésben nem tudtunk eléggé koncentrálni, aminek vereség lett a vége.
A hazai csapat szerezte meg a mérkőzés első pontjait Szekeres révén egy triplával, de nem kellett sokáig várni a válaszra, Acimovic szerzett egy duplát Vass gólpasszából, majd ismét kintről talált be a Pénzügyőr (6-3). Cvijin iratkozott fel a pontszerzők közé egy saroktriplával, másik oldalon pedig a légiós Hollingsworth talált be (8-5).
A Gladiátorok egy 2-10-es futás után néhány pontos előnyre tudtak szert tenni, Krstic 5 ponttal, Viktor egy zsákolással, Patrik egy újabb triplával jelentkezett. A hazaiak Szekeres és Kiss pontjaival zárkóztak (12-15). Gabi és Viktor újabb pontjaival úgy tűnt, hogy 6 pontos előnnyel mehetünk neki a második felvonásnak, azonban egy eladott labda után Joel büntetett egy triplával (15-18).
 

A második negyed első 4 percében mindössze egy kosarat tudott szerezni a Pénzügyőr, Krstic triplája után 17-25-ös vezetésnél kértek időt a hazaiak. Az időkérés után teljesen megváltozott a játék képe, 14-3-as futás után átvette a vezetést a Franczva-Baranyi-Nemes pontjaira építő hazai csapat (31-28).

A második félidő is hasonlóan folytatódott, az egyik oldalon szinte minden támadásból kosarat szereztek, míg a békési támadások során összesen 9 pontot sikerült szerezni (56-37).

Az utolsó negyedben sem sikerült közelebb kerülni a vendéglátókhoz, a 35. percben már átlépték a 20 pontos különbséget, ami a mérkőzés végéig meg is maradt.
Rengeteg rossz döntést hoztunk, sok dobást hibáztunk, sem támadásban, sem pedig védekezésben nem tudtunk eléggé koncentrálni, aminek vereség lett a vége.
 
Nem lesz sok pihenő a következő mérkőzésig, de mindenkinek rendet kell rakni a fejében és koncentráltan, csapatként kell jobbnak lenni az aktuális ellenfélnél. Nem történt tragédia, felszívjuk magunkat és megyünk tovább!
A következő bajnoki mérkőzést is idegenben játszuk, a Kecskemét fiataljai ellen lépünk pályára október 19-én 19:00-tól. Csütörtökön pedig HEPP KUPA mérkőzést játszunk idegenben, a Békéscsaba ellen.
 
Pénzügyőr SE – Békési SZSK 72-49 (15-18, 16-10, 25-9, 16-12)
Budapest, Camugo SportLab Kosárlabda Csarnok
 
Játékvezetők és MKOSZ ellenőr: Sallai István, Jurák Krisztián, Domán István (DR. Gincsai János Péter)
 
Békés: Krstic (10/6), Balog G.(3), Cvijin(13/6), Acimovic(9), Vass(-), cs: Viktor(6), Olic(4/3), Karsai(2), Csorba(2), Balog Á.(-), Kónya(-), Szugyiczki(-)
 
Edzők: Balog Vilmos, Balog Lajos, Laczkó Róbert
 

Hazai edző nyilatkozata
Seres Richárd : Először is gratulálok a csapatomnak a győzelemhez. Az első félidőben nem annyira találtuk a ritmust, de a második félidőben, főleg a harmadik negyedbe maximálisan meg csináltuk, amiket megbeszéltünk és szerettünk volna. Teljesen megérdemelt győzelmet arattunk úgy is, hogy két hiányzó játékosunk volt. Még egyszer gratulálok a csapatomnak és az ellenfélnek is a tisztes helytállásért és további sok sikert kívánok.

Balog Vilmos : Gratulálok a hazai csapatnak a győzelemhez. A múltkori mérkőzésünkhöz képest most egy fokkal tovább tartott ki az a szakasza a játékunkban, amikor jól teljesítettünk támadásban és védekezésben. A jövőben tovább dolgozunk azon, hogy másfél negyed után se essen össze a játékunk, hanem a második félidőben is legyen még nagyobb tartásunk a pályán.

Forrás: http://hunbasket.hu/merkozes/x2122/hun2b/hun2b_726

Hajrá Gladiátorok! Hajrá Békés! 🏀

Korábbi mérkőzésünk beszámolója: Megkezték a Gladiátorok a 2021/22-es NB1.B zöld csoportos kosárlabda szezont

Megvásárolhatóak a 2021/22-es szezonra szóló bérletek
szurkolói bérlet

SZURKOLÓI bérlet - 6.000,- Ft

A bérlet megvásárolható a HAZAI MÉRKŐZÉSEINKEN és előre egyeztetett időpontban a klubirodában. Facebookon és e-mailen tudjátok jelezni a bérlet igényeiteket.

szurkolói bérlet

TÁMOGATÓI bérlet - 20.000,- Ft

A bérlet megvásárolható a HAZAI MÉRKŐZÉSEINKEN és előre egyeztetett időpontban a klubirodában. Facebookon és e-mailen tudjátok jelezni a bérlet igényeiteket.

Korábbi híreink

4. Forduló – Javuló játékkal vereség Kecskeméten

Balog Vilmos : Gratulálok a Kecskemétnek a győzelemhez. Egy kicsivel jobb volt most a játékunk, volt tartásunk, ez eredményezett egy szorosabb eredményt. Nem állt még össze teljesen a védekezésünk, sem a támadásunk, így megérdemelten nyert a hazai csapat.

Bőveben »

Búcsú a HEPP KUPÁTÓL…

Csütörtökön a feljutásra pályázó NB2-es Békéscsabai KK ellen léptünk pályára. A jó első negyed után a félidőre fordított a hazai csapat és a mérkőzés végére sikerült előnyt szerezniük és meg is tudták tartani a lefújásig, így 103-93 arányú vereséggel búcsúztunk a HEPP KUPÁTÓL.

Bőveben »

3. Forduló – Másfél negyedig bírtuk…

A jó játékkal megnyert első negyedet követően teljesen megváltozott a játék képe. Rengeteg rossz döntést hoztunk, sok üres dobást hibáztunk, sem támadásban, sem pedig védekezésben nem tudtunk eléggé koncentrálni, aminek vereség lett a vége.

Bőveben »